Nieuws

Withings-camera houdt je huis in de gaten

Withings, het Franse merk dat je misschien kent van zijn slimme weegschaal en fitnesstracker, gaat zich nu met je huis bezighouden.

Het Franse merk Withings is zijn gamma de laatste maanden flink aan het uitbreiden. Na de aankondiging van de stijlvolle semi-smartwatch Activité en intelligent slaaphulpje Aura, lanceert het merk op IFA nu ook de Home: een bewakingscamera met verborgen krachten.

De Withings Home is een stijlvol ontworpen HD-camera voor in je woning. Met een goede kwaliteit video (ook ’s nachts), smartphone-notificaties en cloudopslag, en sensors die beweging en geluid opvangen is hij erg geschikt om je huis in de gaten te houden als jij er niet bent. De software zou zelfs specifiek gehuil moeten herkennen, wat het toestelletje ook geschikt maakt als babyfoon.

[related_article id=”158256″]

De Home wil echter meer zijn dan alleen maar een camera. Het doosje heeft ook een aantal omgevingssensoren aan boord, die zaken als temperatuur en luchtvochtigheid voor je opvolgen. Ook meet de Home de VOC-levels (Volatile Organic Compound) in je huis. Dat zijn chemische stoffen die gebruikt worden in allerlei toepassingen, zoals bouwmaterialen en schoonmaakproducten, en die bij hoge doses kunnen leiden tot hoofdpijn, irritatie en astma. Aangezien volgens Withings de lucht in het gemiddelde huis twee tot vijf keer meer vervuild is dan de buitenlucht, kunnen deze waarschuwingen je helpen daar wat aan te doen.

Withings zal voor de Home ook samenwerken met Apple: het toestelletje zal als een van de eerste integreren met diens nieuwe HomeKit-API.

De Withings Home zal binnenkort verkrijgbaar zijn voor 199,95 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business