Nieuws

NASA sluit contract met Virgin Galactic

NASA gaat samenwerken met Virgin Galactic en enkele andere bedrijven voor het inleggen van wetenschappelijke sub-orbitale vluchten.

NASA wil samenwerken met de privésector voor het inleggen van suborbitale vluchten. Dat zijn vluchten naar de rand van de ruimte, die niet eindigen in een baan om de aarde. Dergelijke lanceringen zijn interessant, omdat ze NASA maar ook andere instanties zoals universiteiten de kans geven om materiaal te testen alvorens ze het echt tot in het vacuüm van de ruimte schieten.

Om de suborbitale testvluchten in te leggen werkt NASA samen met vier Amerikaanse commerciële partners. Het gaat om Masten Space Systems, dat de Lunar Lander X-Prize in 2009 won en momenteel samenwerkt met Darpa, ontwikkelaar van ruimtegerelateerde hardware Paragon Space Development, bouwer van suborbitale raketten Up Aerospace en tot slot het alom bekende Virgin Galactic, pioneer voor het ruimtetoerisme.

Alle vier kregen ze een contract van drie jaar dat goed is voor minstens 100.000 dollar. Vluchten van de verschillende bedrijven zullen de komende jaren een diversiteit aan materiaal en toestellen de ruimte in sturen om zo onderzoeksdoelstellingen van NASA te behalen.

De overeenkomst is het kleine broertje van het contract dat NASA met Orbital en SpaceX heeft. Die bedrijven worden door NASA betaald om het ruimtestation ISS te bevoorraden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business