Nieuws

Microsoft wil Minecraft kopen voor twee miljard

Microsoft heeft plannen om Mojang over te kopen, het bedrijf achter het populaire spel Minecraft. De Amerikanen tonen zo aan dat ze gaming zeer belangrijk vinden.

Volgens de Wall Street Journal staat Microsoft op het punt om Mojang over te nemen, het Zweedse bedrijf dat Minecraft ontwikkelt. De softwarereus zou daar zo’n twee miljard dollar voor over hebben.

Minecraft is een soort bouwspel waar spelers met blokken ongeveer alles kunnen bouwen wat ze zich maar kunnen inbeelden. Het spel is zowel op de pc, de Mac, de Playstation als de Xbox beschikbaar. Er bestaat ook al een versie voor smartphones.

[related_article id=”161452″]

Microsoft is erop gebrand om niet-Amerikaanse bedrijven in te lijven om zo “buitenlands” geld uit te geven. Nokia’s gsm-divisie was de laatste grote niet-Amerikaanse overname die Microsoft deed. Die kostte het bedrijf vorig jaar iets meer dan zeven miljard dollar.

Spelletjes belangrijk voor Microsoft
Microsoft-directeur Satya Nadella heeft ook al duidelijk gemaakt dat de top van zijn bedrijf spelletjes zeer belangrijk vindt voor de toekomst. In een memo van begin juli aan de Microsoft-werknemers liet Nadella weten dat gaming “de grootste digitale categorie is, zowel in tijd als in geld dat er aan gespendeerd wordt”.

Microsoft staat onder druk van investeerders om zijn succesvolle Xbox-divisie te verkopen, maar ook daar wil de grote baas voorlopig niets van weten. Microsoft profiteert immers ook van spelletjestechnologie die op termijn doorsijpelt in andere producten, aldus Nadella. Hij noemde daarbij onder andere de stemherkenning in Skype en de cameratechnologie in Kinect for Windows.

Laatste horde: Notch
Een grote horde moet Nadella wel nog nemen voor hij Minecraft een Microsoft-spel kan noemen: Markus ‘Notch’ Persson, de oprichter van Mojang, ziet naar verluidt externe investeerders liever komen dan gaan. En hij is geen fan van grote bedrijven, zoals Microsoft er eentje is. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business