Nieuws

Intel lanceert pc ter grootte van een SD-kaart

Intel lanceert een computer ter grootte van een SD-kaart die in de (nabije) toekomst het hart kan vormen voor het 'Internet der Dingen'.

Op het Intel Developer Forum, dat momenteel aan de gang is in San Francisco, heeft de chipfabrikant de onmiddellijke beschikbaarheid aangekondigd van een mini-pc ter grootte van een SD-kaart. Edison, zoals het kleinood werd gedoopt, werd eerder dit jaar op CES in Las Vegas voor de eerste keer aan het publiek voorgesteld.

Ondanks zijn kleine omvang is Edison een volwaardige Linux-computer met een 500 MHz Silvermont Atom, 100 MHz Quark, 1 GB RAM en 4 GB intern geheugen aan boord. Hij biedt ook ondersteuning voor wifi en bluetooth. Het computertje kost zo’n 50 dollar en werd ontworpen als eenvoudig en zuinig ontwikkelplatform voor het ‘Internet der Dingen’ en de nieuwe generatie wearables.

[related_article id=”152275″]

De bedoeling is dan ook dat ontwikkelaars er nu volop mee aan de slag gaan om zo een nieuw ecosysteem op poten te zetten. Intel heeft daartoe een aparte app store in het leven geroepen en organiseert een wedstrijd met een prijzenpot van in totaal 1,3 miljoen dollar om ontwikkelaars te stimuleren.

Intel is binnenshuis reeds een tijdje aan het experimenteren met Edison en heeft veertig unieke projecten in de pijplijn zitten, verspreid over tien verschillende landen. Zo werkt Meridian Audio er aan om Edison in zijn luidsprekers in te bouwen, zodat ze kunnen communiceren met diensten als Spotify.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business