Nieuws

Vijf miljoen Gmail-accounts op straat

Hackers hebben de hand weten te leggen op zo'n vijf miljoen Gmail-accounts en de wachtwoorden en gebruikersnamen gelekt op het internet.

Hackers hebben de hand weten te leggen op ruim vijf miljoen Gmail-accounts, en de wachtwoorden en gebruikersnamen gelekt op het internet. Dat meldt het Russische persbureau Itar-Tass. Het gaat voornamelijk om Russische, Engelse en Spaanse accounts.

Een woordvoerder van Google Rusland heeft tegenover het persbureau verklaard dat het onderzoekt hoe de hackers de informatie hebben kunnen bemachtigen. Voorlopig ziet het er naar uit dat er geen lek in de systemen van Google zelf werd misbruikt, maar dat de accountgegevens werden verkregen via andere websites.

[related_article id=”158901″]

FreedomHacker meldt dat meer dan 60 procent van de gelekte wachtwoorden momenteel nog actief is en dus kan worden misbruikt om op accounts in te breken. Google raadt daarom alle gebruikers aan om hun wachtwoord te veranderen en tweestapsverificatie via sms of de Google Authenticator-app in te stellen. Om zeker te zijn kan je altijd nog via deze website nagaan of jouw account werd getroffen.

Het lek van de Gmail-accounts is al het derde Russische lek in één week tijd. Eerder werden ook al de accountgegevens van miljoenen gebruikers van e-maildienst Mail.ru en zoekmachine Yandex op straat gegooid. Ook deze sites ontkennen dat er een centraal  lek zit in hun systemen, en beweren dat de gegevens via phishing en malware werden bemachtigd. Over de drie lekken heen zouden zo’n 10 miljoen accounts zijn gecompromitteerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business