Nieuws

Nederlanders maken drone van opgezette rat

Een Nederlandse jongen wilde geen afscheid nemen van zijn dode rat. Dus toverden twee uitvinders het intussen opgezette dier om tot een functionele drone.

De 13-jarige Pepijn Bruins uit Nederland was nog niet klaar om afscheid te nemen toen zijn rat Ratjetoe kanker kreeg en geëuthanaseerd werd. Pepijn wilde het dier niet begraven, en ook gewoon opzetten volstond niet. De jongen zocht een andere manier om de herinnering aan zijn harige vriendje levendig te houden, en vond die met de hulp van uitvinders Arjen Beltman en Bart Jansen.

De twee toverden Ratjetoe om tot een functionele drone. Vier propellers, twee vooraan en twee aan de staart achteraan, volstaan om de rat te laten rondvliegen. Het dier wordt van op afstand bestuurd, en gedraagt zich als een gewone drone, weet de BBC.

Pepijn en z’n rat kwamen bij de twee uitvinders terecht nadat de jongen eerder werk van de genieën had gezien. De Ratcopter is niet hun eerste uitvinding. Ook de Catcopter, die heel wat furore maakte op het internet, is van hun hand. Het vreemdste dier dat de Nederlanders postuum omtoverden tot een hoogtechnologische vliegmachine blijft ongetwijfeld de struisvogel. In dit tempo kunnen de Nederlandse luchtvaartautoriteiten stilaan gaan nadenken over het reguleren van dodehuisdierenverkeer, voordat een botsing tussen een hond en een schildpad tot catastrofale dakpanschade leidt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business