Nieuws

Onedrive slikt voortaan bestanden tot 10 gigabyte

Op Microsofts clouddienst Onedrive kan je vanaf nu bestanden tot tien gigabyte kwijt. Voorheen was dat maar twee gigabyte. Je kunt ook meer bestanden tegelijk up- en downloaden en gemakkelijker linken.

Er waren al heel wat hints dat Microsoft van plan was om de maximale bestandsgrootte in Onedrive op te trekken. Nu heeft het bedrijf dit ook officieel gemaakt.

Vanaf nu kun je dus bestanden tot tien gigabyte in Onedrive parkeren. De nieuwe maatregel geldt zowel als je bestanden uploadt via pc of Mac als via de mobiele apps.

[related_article id=”161452″]

Volgens Microsoft was dit een van de meest gevraagde features bij Onedrive-gebruikers. De softwarereus zegt te erkennen dat mensen niet alleen meer bestanden hebben, maar dat die bestanden ook almaar groter worden.

In een later stadium zou ook Onedrive for Business (de zakelijke variant) volgen. De vertraging heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Onedrive for Business sterk op Sharepoint en Office 365 leunt en er binnenkort een nieuwe versie van Sharepoint aankomt.

Hogere synchronisatiesnelheid
Niet alleen de bestandsgrootte neemt toe in Onedrive, je kunt ook meer bestanden tegelijk up- en downloaden. Volgens Microsoft heeft de onderliggende technologie voor een verdriedubbeling in synchronisatiesnelheid gezorgd. Deze nieuwigheid wordt de komende weken wereldwijd uitgerold, voor zowel Onedrive als Onedrive for Business.

Als laatste nieuwigheid zullen Onedrive-gebruikers ook gemakkelijker links kunnen maken naar hun bestanden. Door rechts te klikken op een bestand kan er een link worden aangemaakt, zonder eerst naar de website te moeten gaan. Ook dit wordt “de komende weken” wereldwijd beschikbaar gemaakt, in eerste instantie voor gebruikers van Windows 7 en 8. Nadien volgens Mac-gebruikers en mensen met Windows 8.1.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business