Nieuws

Google laat je internetbellen via Hangouts

Google breidt de capaciteiten van Hangouts uit en verandert de berichtendienst in een volwaardig Skype-alternatief waarmee je voortaan ook kan telefoneren.

Gebruikers van Google Hangouts kunnen de applicatie voortaan ook gebruiken om via het internet goedkope telefoontjes te plegen. Dat heeft Google woensdag bekendgemaakt in een blogpost.

Tot nog toe kon je met Hangouts alleen tekstberichten versturen en (groeps)videogesprekken uitvoeren. Met de toevoeging van de nieuwe functionaliteit biedt de applicatie voortaan dezelfde mogelijkheden als Skype, het alternatief van Microsoft.

[related_article id=”158901″]

Telefoneren gebeurt over het internet en is volledig gratis als je belt naar andere gebruikers van Hangouts op Android, iOS of het web. Net als bij Skype kan je echter ook naar telefoonnummers bellen. In de Verenigde Staten en Canada is dat gratis, maar in andere landen moet je betalen voor oproepen naar een vaste lijn of gsm-nummer. Volgens Google zijn de gehanteerde tarieven wel erg goedkoop.

Om op Android van de nieuwe functie gebruik te maken moet je over de nieuwste versie van Hangouts (v2.3) beschikken, die in de loop van de volgende dagen wordt uitgerold. Daarnaast moet je ook de bijhorende Hangouts Dialer installeren. Op iOS en het web zou de functionaliteit onmiddellijk beschikbaar moeten zijn wanneer je de applicatie de volgende keer opent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business