Telenet-klanten die vanaf volgend jaar naar de Verenigde Staten reizen, zullen daar toegang krijgen tot ruim drie miljoen hotspots van Comcast.

Wie klant is bij Telenet en op reis gaat naar de Verenigde Staten, zal vanaf volgend jaar gebruik kunnen maken van meer dan drie miljoen Xfinity-hotspots van de Amerikaanse kabeloperator Comcast.

Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet, heeft daarvoor een akkoord gesloten met Comcast. Klanten van beide bedrijven zullen toegang krijgen tot elkaars hotspots, en daar horen dus ook de Vlaamse Telenet-klanten bij. De enige voorwaarde is dat je kabelmodem thuis is ingeschakeld op het Homespot-netwerk van Telenet, net zoals dat ook geldt om gebruik te kunnen maken van de hotspots in eigen land.

 

De drie miljoen hotspots van Comcast situeren zich voornamelijk in de grote Amerikaanse stedelijke gebieden. De klanten van Comcast krijgen op hun beurt toegang tot meer dan 2,5 miljoen hotspots van Liberty Global, verspreid over verschillende Europese landen. Het akkoord wordt tijdens de komende maanden afgerond, zodat klanten van beide kabelbedrijven vanaf volgend jaar van elkaars hotspots kunnen profiteren.  In Nederland heeft Liberty Global kabeloperator UPC onder de vleugels. Ook de klanten van deze kabelaar zullen binnenkort van de Amerikaanse Comcast-hotspots gebruik kunnen maken.