Nieuws

Apple helpt je ook weer af van gratis U2-album

Voor wie absoluut af wil van Songs of Innocence, het gratis U2-album dat Apple via iTunes verspreidt, heeft het bedrijf een speciale website opgezet. Daar kan je het album manueel uit iTunes verwijderen.

Apple heeft een speciale website opgezet waar je Songs of Innocence van U2 uit je iTunes-catalogus kunt verwijderen.

Het bedrijf heeft vijf weken lang de exclusieve distributierechten van de plaat en geeft deze gratis weg aan alle iTunes-gebruikers.

[related_article id=”158256″]

Zo"n 35 miljoen mensen zouden Songs of Innocence al in iTunes hebben zien opduiken. Een gegeven paard mag je niet in de mond kijken, maar toch regende het klachten op sociale media over deze werkwijze. Veel consumenten zijn ontevreden omdat een album dat ze absoluut niet wilden kostbare ruimte inneemt op hun iPhone of iPad. Er was ook geen snelle en eenvoudige manier om het ding te verwijderen. Tot nu dus.

Apple waarschuwt wel dat wie het album verwijdert en er daarna spijt van krijgt, het niet opnieuw gratis kan downloaden. In dat geval zal er betaald moeten worden.

U2 was vorige week de speciale gast op het evenement waar Apple zijn nieuwe iPhones en Apple Watch aankondigde. Hoeveel de Ierse band kreeg voor de deal met het bedrijf is onbekend, maar U2 en Apple werken wel vaker samen aan producten. Zo was er bijvoorbeeld ooit een speciale U2-iPod te koop waarvan een deel van de winst naar een goed doel ging.

Zeven procent van de wereldbevolking
De manager van U2, Guy Oseary, zegt dat het album voor eeuwig zal voortleven in de iCloud van gebruikers en dat er nog jarenlang mensen zullen zijn die de plaat daar voor de eerste keer zullen ontdekken. “Wij zijn erg tevreden dat ongeveer zeven procent van alle aardbewoners dit album hebben en dat ze er op hun eigen tempo van kunnen genieten.”

De Ierse rockers zijn ook al lang niet de eerste groep die een stevig partnership afsluiten met een bedrijf om hun muziek te verspreiden. Ook bijvoorbeeld Jay Z en Samsung zetten vorig jaar een soortgelijke deal op voor het album Magna Carta Holy Grail. Toen waren het vooral technische problemen die voor gemor zorgden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business