Nieuws

Compactcamera haalt 8 megapixelfoto uit 4K-video

De Lumix LX100 is het nieuwe vlaggenschip in de compactreeks van Panasonic. Met de functie 4K Photo kun je een still van 8 megapixel uit een 4K-clip isoleren.

Panasonic heeft zijn eerste compactcamera met Micro Four Thirds-sensor klaar. De Lumix LX100 is het nieuwe vlaggenschip in de LX-reeks. Met de functie "4K Photo" kun je een still van 8 megapixel uit een 4K-clip isoleren.

De LX100 bevat een sensor in Micro Four Thirds formaat – véél groter dan de sensor in de meeste compactcamera"s, en bijna dubbel zo groot als het 1-inch formaat dat je in veel "premium" compactcamera"s vindt. Alleen de Canon PowerShot G1 X II heeft een nog grotere beeldsensor (APS-C formaat).

De  LX100 bevat een zoomlens met een equivalent bereik van 24 tot 75 mm, en een maximaal diafragma van f/1.7 tot f/2.8. Hij kreeg een elektronische zoeker mee en is makkelijk manueel instelbaar via een diafragmaring op de lens en instelwieltjes voor sluitertijd en belichtingscompensatie.

[related_article id=”160734″]

Filmen kan de nieuwkomer in 4K-resolutie. Met de functie 4K Photo kun je een still van 8 megapixel uit een 4K-clip isoleren. Dat is leuk om in een actiesequentie net het juiste moment te lichten, of bij een portretshoot de beste gelaatsuitdrukking te selecteren.

Een richtprijs is nog niet bekend, maar in de VS gaat het toestel 900 dollar kosten.

Shoot op Photokina
De Panasonic-camera wordt deze week getoond op Photokina, een beurs in Keulen gewijd aan digitale fotografie. Alle belangrijkste nieuwtjes van de beursvloer lees je deze week op onze zustersite shoot.be.

Zo lanceerde Canon al zijn belangrijke nieuwe spiegelreflex, de opvolger van de EOS 7D en vraagt Leica 6.000 euro om het lcd-scherm van een camera weg te laten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business