Nieuws

Vraag naar iPhone 6 probleem voor leverancier Foxconn

Wie een nieuwe iPhone wil, moet misschien even geduld hebben - Apples toeleverancier Foxconn krijgt de productie niet snel genoeg omhoog.

Het is geen nieuw verhaal: de productie van de jongste iPhones heeft problemen om de enorme vraag te volgen.

Volgens bronnen van de Wall Street Journal zou Apples Chinese toeleverancier Foxconn extra arbeiders aangenomen hebben om de extra complexiteit van de productie van twee verschillende iPhones op te vangen.

[related_article id=”158256″]

In de Foxconn-fabriek werken meer dan 200.000 arbeiders aan de nieuwe iPhones, met honderd productielijnen die 24 uur per dag doorlopen om de vraag op te vangen.

Wat is dan het probleem? Foxconn is de enige toeleverancier die de 5,5-inch iPhone 6 Plus maakt en is daarenboven verantwoordelijk voor de meeste iPhones met het kleinere 4,7 inch-scherm. Dat is een flinke extra verantwoordelijkheid voor Foxconn tegenover eerdere jaren, en de toestellen zelf zijn complexer dan eerdere iteraties van de iPhone.

Verder zouden er ook problemen zijn met de kwaliteitseisen voor de iPhone 6 Plus, die niet gehaald zouden worden voor 50 tot 60 procent van de units. Een tekort aan 5,5 inch-schermen gooit nog meer roet in het eten.

Tot Foxconn de productie nog verder omhoog kan krikken, zullen iPhone-kopers geduld moeten uitoefenen. In de Amerikaanse Apple-store, waar de iPhones al in pre-oder waren en vanaf vrijdag rechtstreeks besteld kunnen worden, staan momenteel wachttijden aangegeven van zeven tot tien werkdagen voor de iPhone 6 en drie tot vier weken voor het grote model.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business