Nieuws

Nieuwe mogelijkheden voor smartphone als tweede scherm

In een demo van onderzoekers van het MIT worden enkele onvermoede nieuwe mogelijkheden getoond om je telefoon in te zetten als tweede scherm.

Apps waarmee je snel en draadloos gegevens kunt uitwisselen met je pc bestaan al een tijdje. Maar onderzoekers van het Media Lab van het MIT (Massachusetts Institute of Technology) laten zien dat er nog heel wat rek zit in het concept.

Hun nieuwste project doopten ze Thaw. Het is een systeem waarbij een groot scherm (een pc of een laptop) en een klein scherm (een smartphone) naadloos kunnen samenwerken. De smartphone functioneert daarbij als fysieke interface én als een extra grafische laag. Je kunt bijvoorbeeld mappen en bestanden op je smartphone zetten door er over te gaan als een soort stofzuiger. Of op die manier een website overzetten van je pc naar je telefoon.

[related_article id=”161563″]

Of je kunt je smartphone inzetten bij het spelen van games: je spelpersonage kan de smartphone gebruiken om hindernissen te omzeilen of zichzelf heel klein of heel groot te maken.

Doorzichtig glas
In geen enkele van de demo’s blokkeert de telefoon het zicht op het grote scherm, maar functioneert hij als een soort doorzichtig glas. De truc hierbij is dat de achterste camera van de telefoon vastlegt wat er op het laptopscherm gebeurt en dat laat zien op het telefoonscherm.

Of en wanneer deze technologie ooit op de markt is, zoals wel vaker met prototypes, moeilijk te voorspellen. Maar volgens het MIT is het systeem erg makkelijk toe te passen zonder dat er extra hardware geïnstalleerd moet worden. Alleen een smartphone met een camera en een accelerometer volstaat. 

mitmobielnieuwssecond screenthawtweede scherm

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals