Nieuws

Google Apps raakt in België amper van de grond

In vergelijking met onze buurlanden is het gebruik van Google Apps bij bedrijven heel beperkt. Concurrent Microsoft is met Office365 ruim marktleider.

In vergelijking met onze buurlanden is het gebruik van Google Apps bij bedrijven heel beperkt. Concurrent Microsoft is met Office365 ruim marktleider.

Dat blijkt uit een analyse van het bedrijf Cogetix bij ongeveer 23.000 Belgische bedrijven, voor ons gratis seminarie over cloudcomputing op 30 september.

Slechts tien procent van de Belgische bedrijven maakt vandaag gebruik van een oplossing in de public cloud, zoals Office 365 of Google Apps (officieel: Google Apps For Work). Maar dat blijkt in de praktijk dus vooral Office 365 te zijn.

Een opvallend verschil is er namelijk in de keuze van de cloudoplossing in België. Microsoft is met Office 365 duidelijk de winnaar met ongeveer 75 procent marktaandeel. Concurrent Google Apps For Work komt in België amper van de grond en blijft hangen op een gemiddeld marktaandeel van zowat 25 procent. Dat is minder dan in de buurlanden.

Wel opvallend is dat Google, volgens het onderzoek van Cogetix, bij de grote Belgische bedrijven (met meer dan vijfhonderd werknemers) veel meer opduikt. Daar behaalt Google Apps een marktaandeel van 38 procent.

Dit komt, volgens Peter Daneels van Cogetix, omdat Google het in het buitenland aanmerkelijk beter doet dan in België. “Enkele grote Google Apps-bedrijfsklanten, zoals Randstad en Roche, zijn natuurlijk ook actief in België. Vandaar dat we in dat segment opvallend meer succes zien voor Google”, stelt Danneels. “Eigenlijk zou je kunnen stellen dat Google ons land een beetje links laat liggen.”

Op 30 september verzorgen ZDNet en Smart Business Strategies een seminarie waarop je alles te weten komt over de cloud en over clouddiensten in het algemeen. Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vind je op www.businessmeetsit.be.

[related_article id=”158901″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business