Nieuws

Apple gaat gebogen iPhone 6 Plus vervangen

Als reactie op wat ondertussen bekend staat als #bendgate, gaat Apple iPhones die gebogen zijn omdat ze te lang in een broekzak hebben gezeten, inruilen.

Apple belooft beschadigde iPhone 6-toestellen te vervangen na een serie klachten van gebruikers dat hun telefoon gebogen was na een lange tijd in hun broekzak te hebben gezeten. Daarbij waarschuwt het bedrijf dat #bendgate, zoals het voorval op sociale media wordt genoemd, niet te veel opgeblazen moet worden.

Woensdag kwam het nieuwe vlaggenschip van Apple plotseling in het nieuws nadat gebruikers hun beklag deden over de ongewenste buigzaamheid van de iPhone 6 Plus. Er bestaat een kans dat het toestel in het midden of bovengedeelte verbuigt als hij in een broekzak zit. Desondanks blijft de smartphone wel gewoon werken.

[related_article id=”158256″]

Te flexibel
Het lijkt erop dat de standaard iPhone 6 niet zo lijdt onder dit probleem, het gaat vooral om zijn grote broer; de 6 Plus. De combinatie van het grote scherm van 5,5 inch en een dun aluminium frame is wellicht de oorzaak van het probleem. Daardoor is het toestel flexibeler dan de bedoeling is.

Apple laat weten dat een deuk in de iPhone “extreem zeldzaam” is. In de eerste week na de start van de verkoop hebben slechts negen klanten rechtstreeks bij het bedrijf geklaagd over een gebogen iPhone 6 Plus. Afgaande op alle klachten die online verschijnen, lijkt het reële aantal echter hoger te liggen. Apple laat weten dat het al zijn producten tijdens de ontwikkelingsfase onderwerpt aan rigoureuze testen.

Visuele test
Volgens The Next Web gaat Apple gebogen iPhones vervangen. Dit concludeert de website uit een online gesprek met de klantenservice van het bedrijf. Een vertegenwoordiger laat weten dat een beschadigd toestel wel eerst een visuele test moet doorstaan om te bepalen of het probleem onder de garantie valt.

“De verkoper in de Apple Store bepaalt aan de hand van de Visual Mechanical Inspection-test of de schade onder de garantie valt”, vertelt de vertegenwoordiger. “Zo niet, dan moet de klant betalen voor de vervanging.”

Daarom is de kans groot dat als je smartphone beschadigd is na normaal gebruik, bijvoorbeeld doordat hij in je broekzak zat, dat hij kosteloos vervangen wordt door Apple. Heb je echter opzettelijk de deuk aangebracht dan zou je wel eens achter het net kunnen vissen.

In België zijn er geen Apple Stores waar je je apparaat kan binnen brengen, maar je kan wel terecht bij één van de officiële resellers. Zij volgen dezelfde richtlijnen als de medewerkers in een Apple Store om te bepalen of de schade aan je toestel binnen de garantie valt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business