Nieuws

Overstappen van Windows XP naar Windows 7, 8 of 8.1

Een overstap naar een meer recente versie van Windows is geen sinecure. Immers, de kans is groot dat je bepaalde data en instellingen mee wilt nemen, het liefst zonder veel inspanningen. LapLink PCMover Express for Windows XP kan je daarbij helpen, tot op zekere hoogte.

Werk je nog altijd met Windows XP, dan wordt het absoluut de hoogste tijd om de overstap naar een modernere Windows-versie te maken: Windows 7, 8 of 8.1 dus.

We kunnen ons echter voorstellen dat je graag een aantal data mee de overstap wilt laten maken. Verhuizer-van-dienst LapLink PCMover Express for Windows XP maakt de verhuizing een stuk pijnlozer.

[download_file]

[related_article id=”160534″]

Wil je overstappen van Windows XP naar Windows 7 of 8, dan kun je ook handig gebruik maken van een Microsoft-tool: Windows Easy Transfer (desnoods kun je die nog naderhand downloaden). Echter, die blijkt niet meer te functioneren als je de overstap van Windows XP naar Windows 8.1 wilt maken.

Gelukkig is er nog PCMover Express for Windows XP. Zoals de naam al suggereert is die uitsluitend bedoeld om over te stappen van Windows XP naar een hogere Windows-versie: 7, 8 of 8.1. Andere combinaties zullen dus niet werken.

Alles begint met de tool op zowel de bron- als de doelcomputer te installeren en ervoor te zorgen dat beide toestellen zich in hetzelfde, al dan niet draadloze netwerk bevinden (tenzij je over een speciale LapLink ethernet- of USB-kabel beschikt). Op beide pc’s volg je nu de instructies van de wizard, waarbij je duidelijk aangeeft wat de bron- en wat de doel-pc is. Vervolgens analyseert het programma de bron-pc om uit te vissen wat er zoal kan worden overgezet.

In eerste instantie worden alle data (uit de map My Documents) keurig overgezet. Verder verhuist de tool ook Windows-instellingen mee evenals applicatie-instellingen, voor zover die toepassingen op beide toestellen geïnstalleerd zijn. Al bij al redelijk beperkt dus en wil je meer mogelijkheden dan zul je de knip moeten trekken voor een commerciële variant van PCMover.

PCMover Express for Windows XP (free) is een tool die vooral beginnende computergebruikers zal aanspreken om de overstap van Windows XP naar een hogere Windows-versie te stroomlijnen. Echter, zolang het niet om een overstap naar Windows 8.1 gaat, kun je eigenlijk net zo goed Windows Easy Transfer gebruiken. Dat geldt met name ook voor de wat gevorderde gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business