Nieuws

Pioneer rolt Apple Carplay uit in autoradio’s

Via een firmware-update maakt Pioneer zes van zijn autoradio's klaar voor Apples Carplay.

De gratis update maakt vijf Pioneer-modellen en de Pioneer AppRadio 4 geschikt voor Carplay. Wie een iPhone 5 of later heeft, kan op die manier bijvoorbeeld Siri Eyes Free gebruiken.

Het gaat om de AVIC-F60DAB, de AVIC-F960DAB, de AVIC-F960BT, de AVIC-860BT, de AVH-X860BT en de SPH-DA120. Dat laatste model ondersteunt ook Android en apparaten met Mirrorlink.

[related_article id=”158256″]

Apple heeft Carplay al eerder dit jaar voorgesteld. Toen werd aangekondigd dat verschillende nieuwe modellen van onder meer Mercedes, Volvo en Ferrari met de software zouden uitkomen. Ook heel wat andere fabrikanten hebben zich achter het systeem geschaard, maar tot nog toe is er slechts één Ferrari-model met Carplay op de markt gekomen.

Strijd der standaarden
Omdat een meerderheid van de iPhone-gebruikers waarschijnlijk geen nieuwe Mercedes of Audi op het zicht heeft, is de beschikbaarheid van Carplay op reeds geïnstalleerde audiosystemen net zo belangrijk voor Apple.  

Google werkt trouwens aan een vergelijkbaar, concurrerend systeem dat Android Auto werd gedoopt. Verschillende autoconstructeurs ondersteunen ook beide standaarden, daaronder onder meer Audi, Alfa Romeo, Jeep, Kia, Opel, Volvo en Honda. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business