Nieuws

Samsung stopt 15 miljard dollar in nieuwe chipfabriek

Ten zuiden van Seoul bouwt Samsung een gloednieuwe chipfabriek. In 2017 moeten de deuren openen.

Samsung Electronics heeft aangekondigd dat het net geen vijftien miljard dollar (14,7 miljard om precies te zijn) gaat spenderen aan een nieuwe chipfabriek.

Volgend jaar beginnen de bouwwerken aan de site die moet verrijzen in Pyeongtaek, een stad ten zuiden van Seoul. In 2017 moet de nieuwe fabriek operationeel zijn.

“Onze investering in deze nieuwe fabriek zal een belangrijke invloed vormen op de toekomst van Samsungs halfgeleideractiviteiten”, zo zegt Kwon Oh Hyun, vicevoorzitter en topman van Samsung Electronics.

Teleurstellende cijfers
Deze week zal Samsung zijn financiële vooruitzichten voor het meeste recente kwartaal bekendmaken. In juli liet het bedrijf nog weten dat de operationele winst voor het tweede kwartaal er met 25 procent op achteruit was gegaan. Dat was het derde opeenvolgende kwartaal dat Samsung teleurstellende cijfers moest bekendmaken.

Toen waarschuwde het bedrijf ook dat de tweede helft van dit jaar een “uitdaging” zou blijven. Vooral de moordende concurrentie in de smartphonemarkt leidt tot lagere prijzen en drukt de resultaten van Samsung. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business