Nieuws

Gun je ogen voldoende rust!

Langdurig computeren kan tot allerlei fysieke klachten leiden, zoals aan de pols, arm, nek of schouder. Maar ook de ogen worden vaak zwaar belast, met een wazige blik of zelfs hoofdpijn tot gevolg. EyeLeo helpt je dat te voorkomen.

Wie vaak urenlang aan zijn computer zit gekluisterd kan daar na verloop van tijd aardig wat (fysieke) klachten van ondervinden. Bekend zijn aandoeningen van pols, arm, nek en schouder. Vaak aangeduid als RSI, of met de meer algemene term CANS – complaints of arms, neck and/or shoulder. Maar computeren kan ook belastend zijn voor de ogen. EyeLeo helpt je je ogen te ontlasten.

De werking van EyeLeo is eigenlijk heel eenvoudig. Na installatie nestelt het programma zich via een pictogram in het systeemvak van Windows en start het standaard automatisch mee met Windows op. Na verloop van tijd duikt dan gedurende tien seconden een pop-upvenster op waarin je in Engelstalige bewoordingen gevraagd wordt bepaalde eenvoudige oogoefeningen uit te voeren, zoals van links naar rechts of op en neer kijken, je ogen dichtknijpen enzovoort.

[download_file]

Na wat meer tijd ben je blijkbaar toe aan een wat langere pauze, van zo’n vijf minuten. Hier krijg je dan het advies gedurende de pauze van het scherm weg te kijken of je lichaam te bewegen en je ogen te ontspannen.

Je kunt echter zelf instellen na hoeveel minuten je een korte pauze (onveranderlijk van 10 seconden) of een lange pauze wilt. Standaard volgt een korte pauze na 10 minuten en een lange pauze na 60 minuten. De lengte van deze lange pauze is standaard 5 minuten, maar dat is instelbaar, evenals hoelang op voorhand je een melding te zien krijgt dat er een lange pauze zit aan te komen.

Verder kun je aangeven of je een pauze ook via een geluidje wilt laten aankondigen en of je het programma in ‘strict mode’ wilt draaien. In deze modus kun je de lange pauze niet voorkomen of voortijdig onderbreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business