Nieuws

Microsoft verklaart keylogger in preview Windows 10

Microsoft heeft een keylogger in de Technical Preview van Windows 10 gestopt, om data en feedback te verzamelen.

Er blijkt een keylogger te zitten in de preview van Windows 10. Dat blijkt als je de privacyvoorwaarden goed leest. Daarin staat dat er mogelijk toetsaanslagen worden bijgehouden.

Het registreren van die toetsaanslagen duidt op de aanwezigheid van een keylogger. In de privacyvoorwaarden legt Microsoft wel ook meteen uit dat de tekstinvoer van gebruikers wordt verzameld met als doel de spellingscontrole en automatisch aanvullen te verbeteren.

[related_article id=”161452″]

Behalve de registratie van toetsaanslagen kan Microsoft ook de spraakinvoer registreren als je een spraakcommando geeft. Daarmee moet volgens het bedrijf uiteindelijk de spraakherkenning worden verbeterd. Ook verzamelt Microsoft persoonlijke gegevens zoals naam, e-mailadres, interesses en telefoongesprekken. Het is niet duidelijk of er daarnaast nog meer data worden verzameld.

Reactie van Microsoft
Hoewel Microsoft in de privacyvoorwaarden aangeeft dat het toetsaanslagen registreert en andere informatie verzamelt, ligt de kwestie vanwege de privacy toch wel gevoelig. In een reactie op de vragen rondom de keylogger liet Microsoft aan The Register weten dat gebruikers van de Windows 10-preview ervoor kiezen om data en feedback te delen. Zo wordt ervoor gezorgd dat voor de uiteindelijke Windows 10-gebruikers de beste Windows-ervaring mogelijk wordt gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business