Nieuws

Nadella: Windows 10 ontworpen voor internet der dingen

Windows 10 is ontworpen om een centrale rol te spelen in het internet der dingen. Het OS moet een centrale hub worden om systemen en sensoren te managen.

"Windows 10 is de eerste stap in een nieuwe generatie Windows", zegt Satya Nadella. De CEO van Microsoft ziet het nieuwe besturingssysteem als een integraal onderdeel van het internet der dingen, weet ComputerWorldUK.

Windows 10 moet klaar zijn om elk aspect van het internet der dingen te managen, van sensoren en mechanische systemen tot onderliggende applicaties en analysetools. Dat maakte hij duidelijk tijdens de Symposium/I Txpo-conferentie gisteren in de VS.

[related_article id=”161452″]

Ook management en beveiliging moeten er in dat opzicht op vooruitgaan. Gebruikers zullen zich immers moeten afvragen hoe ze ervoor zorgen dat hun geautomatiseerde klimaatcontrolesysteem niet wordt overgenomen door hackers.

Windows 9?
Nadella werd pas dit jaar als CEO aangesteld bij Microsoft en verscheen voor het eerst op de conferentie. Zoals verwacht bleef een vraag over Windows 9 niet uit. Dat besturingssysteem “is gekomen en gegaan”, aldus de topman.

Satya Nadella wilde het vooral over Windows 10 hebben, en probeerde vooral professionele gebruikers over te halen. Die strategie ligt in lijn met de aankondiging van Windows 10, waar de halve presentatietijd ook werd benut om bedrijven gerust te stellen.

Windows 8 is een optie voor hen omdat het besturingssysteem niet voldoende gericht is op de desktop en omdat de workflow verschilt van wat werknemers gewoon zijn, zodat training vereist is. Microsoft wil heel duidelijk maken dat aan die zorgen tegemoet is gekomen, en dat Windows 10 wel geschikt is voor de werkvloer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business