Nieuws

Foto’s bewerken met Hornil Stylepix

Hornil Stylepix is een behoorlijk flexibel programma voor het optimaliseren en bewerken van foto's. De ingebouwde batchfunctie maakt het bovendien makkelijk om zulke operaties op een hele reeks foto's tegelijk uit te voeren.

Voor de meest basale fotobewerkingen kun je eventueel het met Windows meegeleverde MS Paint overwegen. Wie echter meer wil, stuit al snel op de grenzen van het programma. Niet zo met Hornil Stylepix.

Bij een eerste opstart oogt Hornil Stylepix wat overweldigend, gezien de vele knoppen en panelen, maar tegelijk geeft het al aan dat het programma best wel wat mogelijkheden in huis heeft. Je kunt er terecht voor de klassieke optimalisatie- en retoucheerfuncties, zoals het (al dan niet automatisch) in balans brengen van contrast en kleuren, het verscherpen en bijsnijden van het beeld, en het verwijderen van rode oogjes.

[download_file]

[related_article id=”160734″]

Maar het effectenmenu maakt al meteen duidelijk dat het programma veel meer in petto heeft. We tellen bijvoorbeeld meer dan vijftig effecten. We vinden het in elk geval handig dat je elk effect ook in de vorm van een pictogram kunt bekijken, waaruit je al kunt afleiden wat je ongeveer mag verwachten.

Verder ondersteunt Stylepix lagen, met meer dan twintig verschillende ‘blendmodi’, zodat ook meer complexe bewerkingen mogelijk zijn. Ook de gereedschapskist is best wel goed gevuld. Je kunt uit diverse selectietools putten, er is een kloonborstel, een borstel waarmee je krassen verwijdert enzovoort.

Verder bevat Stylepix nog een handige batchfunctie, waarmee je diverse operaties op een hele reeks afbeeldingen tegelijk kunt doorvoeren. Deze functie bevat zeven grote bewerkingen, waaronder schalen, filters toepassen, roteren, bijsnijden en herbenoemen. Het is ook prima mogelijk verschillende operaties tegelijk toe te passen op je fotoselectie. De resultaten van je bewerkingen laten zich in verschillende formaten opslaan, maar naar pdf is het vergeefs zoeken.

Samengevat: Hornil Stylepix is niet het meest gebruiksvriendelijke programma, maar het biedt in elk geval veel meer mogelijkheden dan een uitgeklede tool als Paint. En dan zijn we best bereid er wat meer tijd in te steken.

downloadsfotofotobewerkingfotografiefreewarehornil stylepixmultimediaontspanningsoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals