Nieuws

Miljoen testers helpen Windows 10 beter maken

Microsoft wist al 1 miljoen gebruikers te verleiden om de Technical Preview van zijn nieuwe besturingssysteem uit te proberen.

Microsoft kwam begin oktober met een Technical Preview van zijn nieuwe besturingssysteem Windows 10 aanzetten, en laat nu weten dat reeds 1 miljoen gebruikers de testversie op hun computer hebben geïnstalleerd.


Lees ook: Eerste indruk Windows 10: opnieuw rechtsomkeer

[related_article id=”161452″]


De officiële lancering van Windows 10 staat pas gepland voor eind volgend jaar, maar Microsoft wou zijn gebruikers voor deze versie zo vroeg mogelijk bij het ontwikkelingsproces betrekken om feedback te verzamelen. Ondertussen heeft het bedrijf al meer dan 200.000 opmerkingen en suggesties van vroege testers ontvangen.

Volgens Microsoft zou 64 procent van alle Windows 10-installaties op een echte pc draaien, terwijl de rest op een virtuele machine werd geïnstalleerd. “Dat verzekert ons ervan dat heel wat feedback gebaseerd is op langer gebruik en niet enkel een paar minuten experimenteren,” klinkt het in een blogpost. Een andere indicatie daarvan is dat 68 procent van de Windows 10-gebruikers meer dan 7 apps per dag opstarten. Bij een kwart is dat zelfs meer dan 26 apps per dag en vijf procent opent maar liefst 68 apps per dag.

Microsoft laat nog niet weten wanneer de eerste update van de Technical Preview wordt uitgerold, maar het zou voor binnenkort zijn. Het bedrijf laat alleszins duidelijk merken dat het de opmerkingen van zijn gebruikers ter harte neemt. “Ook al zijn we nog maar twee weken bezig met dit grote project, we hebben al veel geleerd en werken hard om bij te blijven met jullie enthousiasme en passie. We zijn zeer tevreden om het Windows Insider-programma te zien uitgroeien tot een community van mensen die actief deelnemen in de ontwikkeling van Windows 10.” Wil je zelf aan de slag gaan met de Windows 10 Technical Preview, dan kan je hier lezen hoe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business