Nieuws

Will.i.am onthult eigen wearable Puls met 3G

Muzikant Will.i.am verrast met een eigen wearable. De Puls is een slimme armband met simkaart en een digitale spraakassistent.

Technologieliefhebber en muzikaal genie will.i.am, bekend van het hiphopcollectief The Black Eyed Peas, heeft zijn eigen wearable gelanceerd. De Puls is geen smartwatch, maar wel een slimme armband waar je een simkaart in kwijt kan, zodat koppeling met een smartphone niet nodig is.

“Dit apparaat is een nieuw soort communicatiemiddel rond je pols. Horloges hebben de dag van vandaag nog geen simkaart aan boord,” vertelde will.i.am tijdens de productaankondiging op de Dreamforce-conferentie van Salesforce in San Francisco. Helemaal waar is dat natuurlijk niet. Samsung heeft met de Gear S al een horloge met sim-functionaliteit en ook de Omate TrueSmart, die een groot succes was op Kickstarter, heeft geen smartphone nodig.

[related_article id=”160734″]

Net als de Gear S, heeft de Puls een gebogen scherm. Will.i.am heeft twee en een half jaar aan de armband gewerkt, samen met zijn bedrijfje i.am+, dat eerder ook al de foto.sosho op de markt bracht. Dat was een camerabehuizing voor de iPhone 4 en 4s met een uitschuifbaar toetsenbord, die vooral heel kitscherig en duur was.

Bij de ontwikkeling stond fashion centraal. De Puls is beschikbaar in het blauw, roze, wit en rood, en kan van meer bling worden voorzien met een gouden variant of diamanten. Het gadget beschikt over veel van de functionaliteiten die we ook bij een smartphone en veel andere wearables terugvinden, waaronder de mogelijkheid om te telefoneren, berichten en e-mails te versturen, en muziek te streamen.

De Puls heeft een voor een wearable ongeziene 16 GB aan intern geheugen. De armband ondersteunt 3G, wifi, bluetooth en gps, en heeft een pedometer, accelerometer en luidsprekers aan boord. Er werd samengewerkt met Nuance om diens spraaktechnologie in de digitale assistent AneedA (“I need her”) in te bouwen, zodat je de Puls ook met je stem kan bedienen.

Over het batterijleven van de Puls werd met geen woord gerept tijdens de aankondiging. Will.i.am lanceerde tegelijkertijd wel een kledinglijn met onder meer een jas waarin een batterij verwerkt zit om de Puls via de mouwen op te laden en gedurende twee tot vier dagen van energie te voorzien. Prijzen voor de slimme armband en bijhorende jas zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business