Nieuws

Mac OS X Yosemite beschikbaar: dit moet je weten

Apple heeft de nieuwe versie van zijn besturingsssysteem voor Macs op het publiek losgelaten. Yosemite is beschikbaar als gratis upgrade voor Mavericks.

Apple heeft de nieuwe versie van zijn besturingssysteem voor Macs, OS X Yosemite, officieel gelanceerd. Mavericks-gebruikers kunnen de update vanaf vandaag gratis installeren.

OS X Yosemite werd vlak voor de zomer al aan het publiek voorgesteld tijdens Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC. Ongeduldige gebruikers konden sinds eind juli reeds aan de slag gaan met een bètaversie van het besturingssysteem, maar Apple heeft het OS nu officieel gelanceerd voor het grote publiek.

[related_article id=”158256″]

Yosemite brengt OS X en iOS dichter naar elkaar toe. De interface wordt gekenmerkt door hetzelfde platte uiterlijk dat in iOS 7 werd geïntroduceerd en ook het notificatiecentrum kreeg een gelijkaardige facelift. Beide besturingssystemen zijn voortaan ook meer geïntegreerd met elkaar. Apple biedt eindelijk ondersteuning voor AirDrop tussen OS X en iOS, en het is vanaf nu mogelijk om een mailtje te beginnen typen op je iPhone en verder te zetten op OS X. Hetzelfde geldt voor iWork-documenten. Voortaan kan je ook sms’jes en inkomende oproepen beantwoorden op je Mac.

Belangrijke nieuwkomer is iCloud Drive, waarmee Apple de concurrentie aangaat met Dropbox. De bestanden in iCloud Drive worden gesynchroniseerd met andere Macs en Windowspc"s, zodat ze overal beschikbaar zijn.

Mac OS X Yosemite is vanaf vandaag beschikbaar als gratis upgrade voor gebruikers van OS X Mavericks en kan worden gedownload uit de Mac App Store. Alles wat je moet weten over het nieuwe besturingssysteem, van een eerste indruk tot een lijst met compatibele toestellen, vind je onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business