Nieuws

Apple toont flinterdunne nieuwe iPad Air 2

Apple heeft de nieuwste in zijn reeks iPads aangekondigd: de iPad Air 2, een flinterdunne tablet met vingerafdruksensor en antireflectiescherm, en de iPad Mini 3.

Op zijn jaarlijkse oktober-evenement kondigde Apple vanavond de jongste iPads aan: de iPad Air 2 en de iPad Mini 3.

Ging het bedrijf er bij de iPad Air nog prat op dat zijn tablet even dun was als een potlood, dan is daar deze keer nog wat afgeschaafd. Met z’n dikte van 6,1 millimeter is de nieuwe iPad Air 2 de dunste tablet van het moment – meer dan twee keer zo dun als de originele iPad.

[related_article id=”158256″]

De iPad Air 2 heeft, zoals gehoopt, een antireflectiefilm meegekregen, waardoor je 56 procent minder reflecties en glare zou moeten ervaren. Een fijn vooruitzicht voor iedereen die z’n tablet ooit al buiten heeft proberen te gebruiken.

 

 

De nieuwe iPad krijgt een A8X-chip mee, de verbeterde versie van de A8 die in de nieuwste iPhones zit. Gecombineerd met de Metal-technologie zou dat graphics van consolekwaliteit moeten aankunnen, naast razendsnelle all-round prestaties. De batterijduur van 10 uur werd daarbij behouden.

Ook de iSight-achterkantcamera krijgt een flinke update en is nu 8MP. Al ben je geen voorstander van het fotograferen met een tablet, de foto’s die op de demo getoond werden zagen er indrukwekkend goed uit. Enorme panoramabeelden, burstmodus en timelapse- en slowmotionvideo’s zijn nu ook inbegrepen op de iPad. De FaceTime-camera aan de voorkant van de iPad krijgt ook een facelift en kan nu onder andere een HDR-beeld maken van één beeld, wat de scherpte ten goede komt.

 

 

Niet geheel onverwacht krijgen de nieuwe iPads ook Touch ID mee, de vingerafdruksensor die gebruikers van een iPhone 5s of 6 (Plus) al gewoon zijn. Goed nieuws voor wie zichzelf er al op betrapt heeft z’n iPad te proberen openen door een korte aanraking van de home-knop…

Ook de kleinere iPad Mini kreeg een update, al werd daar weinig stage time aan besteed. Het goedkopere model krijgt ook Touch ID, maar de anti-glarefilm en de flink geüpdatete camera blijven beperkt tot de nieuwe iPad Air.

De prijsstellingen van de iPad Air 2 – op z"n minst in dollar – blijven gelijk met die van de vorige iPads, al wordt ook hier het interne geheugen geüpgradet: het 32 GB-model verdwijnt; de drie opties zijn nu 16, 64 en 128 GB. De iPad Air 2 start vanaf 499 dollar, terwijl de "oude" iPad Air 100 dollar goedkoper wordt. De iPad Mini 2 wordt 100 dollar goedkoper en maakt plaats voor de iPad Mini 3, die 399 dollar gaat kosten. De originele iPad Mini blijft gewoon beschikbaar.

(Beeld: The Verge)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business