Nieuws

Nieuwe iMac pakt uit met 5K-retinascherm

Apple heeft een upgrade voor zijn iMacs aangekondigd. Het nieuwe 5K-retinascherm steelt de show.

Apple heeft een nieuwe versie van zijn iMac aangekondigd met 5K-retinascherm. Het 27 inchscherm heeft een resolutie van 5.210 x 2.880 pixels, goed voor 14,7 miljoen pixels. Dat zijn zeven keer meer pixels dan een Full HD-scherm en 67 procent meer pixels dan een 4K-scherm.

Net als zijn voorganger is de nieuwe iMac aan de rand op zijn dunst: amper 5 millimeter. Apple heeft zijn best gedaan om het energieverbruik zo goed mogelijk in te perken. Daardoor zou hij 30 procent minder energie verbruiken, ondanks het hogere aantal pixels dat moet worden aangestuurd.

[related_article id=”158256″]

Het 5K-scherm moet toelaten om 4K-video’s “pixel per pixel” te bewerken en toch nog ruimte over te houden op het scherm voor de interface van je videobewerkingssoftware.

De nieuwe iMac is onmiddellijk beschikbaar en begint vanaf 2.499 dollar. Daarvoor krijg je een 3,5 GHz Intel i5-processor, die voor een meerprijs kan worden geüpgradet naar een 4 GHz Intel i7-processor. De processor wordt vergezeld door Radeon R9 graphics, 8 GB RAM, 1 TB fusion drive en Thunderbolt 2. Daarnaast blijft Apple ook de “oude” 21,5 inch iMac en 27 inch iMac zonder retina aanbieden voor respectievelijk 1.099 dollar en 1.799 dollar.

Mac Mini

Tenslotte kreeg ook de Mac Mini, de goedkoopste Apple-computer, een upgrade. Het kleine doosje krijgt snellere Intel-processoren, Intel Iris-graphics, snellere wifi en twee Thunderbolt 2-aansluitingen. Daarnaast gaat Apple er ook graag prat op dat dit de meest energie-efficiënte desktopcomputer ter wereld is. Het beste onderdeel van de aankondiging: de Mac Mini wordt in prijs verlaagd van 599 naar 499 dollar, wat naar alle waarschijnlijkheid ook een prijsdaling van 100 euro inhoudt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business