Nieuws

Microsoft komt snel met smartwatch

Microsoft komt binnen een paar weken met een smartwatch die werkt op Android, iOS én Windows Phone.

 Ken Wolter / Shutterstock.com

Microsoft brengt nog dit jaar een smartwatch op de markt die geschikt is voor meerdere platformen. Dat bericht althans zakenkrant Forbes. De wearable zal een batterijduur hebben van twee dagen.

Inmiddels zijn er al veel Android-smartwatches op de markt die alleen met Android werken. Apple-fans moeten echter nog tot 2015 wachten als ze een smartwatch van hun favoriete merk willen hebben voor hun iPhone.

[related_article id=”161452″]

Er is echter een fabrikant die werkt aan een smartwatch voor zowel Android-apparaten, iPhones als Windows Phones: Microsoft. Dat sluit wel aan bij de strategie van Microsoft-topman Satya Nadella om meer crossplatform te werken. Net zoals Microsoft Office nu bijvoorbeeld beschikbaar is voor de iPad.

Naast het opmerkelijke gegeven dat hij te synchroniseren is met meerdere besturingssystemen, kent de Microsoft-smartwatch nog een aantal voordelen. Zo zou hij volgens Forbes een batterijduur van twee dagen hebben, terwijl veel Android-smartwatches het maar een dag volhouden. Bovendien zou hij over een hartslagmeter beschikken en de nadruk leggen op het meten van beweging.

De smartwacht moet nog dit jaar verschijnen en waarschijnlijk binnen een paar weken, zodat hij nog voor de feestdagen beschikbaar is. De naam en de prijs zijn voorlopig nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business