Nieuws

Gmail wil al je e-mailaccounts beheren

Gmail voor Android krijgt niet alleen een volledige Material Design-makeover, maar biedt voortaan ook onderdak aan al je e-mailaccounts.

Google is zich aan het voorbereiden op de publieke lancering van het nieuwe Android Lollipop en stopt ook al zijn apps in een nieuw jasje. Recent zagen we reeds hoe Chrome en de Play Store in het Material Design werden gehuld en Android Police heeft nu zijn handen weten te leggen op een vroege versie van Gmail 5.0 voor Android.

Naast een nieuw uiterlijk heeft die nieuwe versie nog een belangrijke verrassing in petto. De applicatie heeft altijd alleen ondersteuning geboden voor Googles eigen maildienst, maar het ziet er naar uit dat Gmail voor Android voortaan ook aan andere e-maildiensten zoals Yahoo en Outlook.com onderdak biedt, zodat gebruikers hun verschillende e-mailaccounts in één applicatie kunnen beheren.

[related_article id=”158901″]

Een gelekte video toont de nieuwe app in werking. Het is voorlopig nog niet duidelijk of de nieuwe Gmail-app ook Exchange ActiveSync zal ondersteunen, maar als dat het geval is, lijkt wisselen tussen verschillende e-mailapps voorgoed verleden tijd voor Androidgebruikers.

Gmail 5.0 voor Android is er nog niet, maar zal vermoedelijk in de komende weken beschikbaar worden, samen met de uitrol van het nieuwe Android Lollipop. Het is niet bekend of deze update betekent dat ook de Gmail-app voor iOS binnenkort gelijkaardige veranderingen zal ondergaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business