Nieuws

Google laat je inloggen met een USB-stick

Voor wie tweetrapsauthenticatie nog te omslachtig vindt, lanceert Google een oplossing: op diensten inloggen via een USB-stick.

Google ondersteunt vanaf nu USB-sticks die tweetrapsauthenticatie een stuk gemakkelijker maken.

Met tweetrapsauthenticatie moeten gebruikers iets wat ze weten (een wachtwoord of pincode bijvoorbeeld) combineren met iets wat ze hebben (een telefoon of vingerafdruk). Die combinatie maakt het voor hackers veel moeilijker om in te breken, ook al hebben ze het wachtwoord of de pincode kunnen bemachtigen.

[related_article id=”158901″]

Wie tot nu gebruikmaakte van tweetrapsauthenticatie, moest een code van zes cijfers invullen die Google naar je smartphone stuurt vooraleer je kunt inloggen. Met de Security Key USB drive hoeft dat niet meer.

De nieuwe drives zijn onder meer op Amazon te koop en kosten minder dan 20 dollar. Ze werken volgens de Security Key-standaard en voorkomen ook dat gebruikers inloggen op nagemaakte Google-sites.

Phishing onmogelijk
“Als je op je Google-account inlogt met Chrome en Security Key mag je er zeker van zijn dat de cryptografische handtekening niet “gefisht” kan worden”, zo klinkt het.

Phishing is een techniek waarbij cybercriminelen echte websites nabouwen met als doel wachtwoorden en aanmeldgegevens te bemachtigen. In plaats van je dan in je Gmail of je banksite in te loggen worden die data naar de hackers gestuurd.<

Security Key werkt vanaf versie 38 van Google Chrome. De versienummer vind je in het Chrome-menu onder Chrome en daarna bij Over Google Chrome.

beveiligingchromegoogleinloggennieuwssecurity keysecutity

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN