Nieuws

LG maakt eigen mobiele processor

LG maakt een eigen processor voor mobiele telefoons. De octacore-chip wordt in Korea geïntroduceerd en lijkt erg hard op Samsungs zelfgemaakte chip.

Korea is het slagveld voor een tweestrijd tussen LG en Samsung. Beide technologiegiganten willen elkaar telkens de loef afsteken, wat voor een interessante concurrentiestrijd zorgt. LG’s laatste wapenfeit is een eigen System on a Chip (SoC) voor mobiele toestellen. De fabrikant wil op die manier niet meer afhankelijk zijn van Qualcomm’s Snapdragons.

De nieuwe chip luistert naar de naam Nuclun (noeklun voor wie het wil uitspreken). Nunclun is gebaseerd op ARM’s Big Little technologie. De chip krijgt acht rekenkernen, wat een misleidend getal is. In de praktijk gaat het om twee quadcoreprocessors op één chip. De eerste quadcore bestaat uit vier 1,5 GHz ARM Cortex-A15-kernen. De tweede is voorzien van 1,2 GHz Cortex-A7-kernen. De A7-kernen zijn zuiniger dan hun A15-broers en worden ingeschakeld wanneer hun rekenkracht volstaat. Bij intens gebruik schakelt de chip over op de A15-quadcore.

[related_article id=”161563″]

Samsungchip
Klinken die specificaties je bekend in de oren? Dan heb je waarschijnlijk al van Samsung’s eigen Exynos-chip gehoord. De Exynos 5 Octa werkt volgens hetzelfde principe, met evenveel kernen van hetzelfde type.

Nuclun ondersteunt LTE-A-downloadsnelheden tot 225 Mbps. LG’s SoC maakt zijn debuut in de LG G3 Screen. De G3 Screen heeft een 5,9-inch Full HD scherm, een 3000 mAh batterij en 2 GB RAM. Voor ons zal het nog even duren alvorens we Nuclun onder handen krijgen, want de telefoon komt voorlopig enkel in Korea op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business