Nieuws

Een anime-figuur maken in een paar minuten

De Japanse animefiguren zijn je vast wel bekend uit Oosterse animaties of tekenfilms. Zin om zelf zulke personages te maken, bijvoorbeeld als avatar? Makkelijker dan met DrawWiz kan het niet.

De Japanse anime-figuren, zoals die vaak voorkomen in tekenfilms en animaties, zijn je ongetwijfeld bekend. Lijkt het je wel wat om precies zo’n figuur te ontwerpen voor je eigen digitale avatar, dan heb je dat met DrawWiz in een paar minuten voor elkaar.

Het minste wat je kan zeggen is dat DrawWiz een verrassende opening heeft. Meteen na het opstarten verschijnen twee anime-figuren op je scherm. Klik je een van beide figuren aan, dan verschijnt meteen het programmavenster, en hoor je een Japanse stem die je, naar we vermoeden, welkom heet.

[download_file]

[related_article id=”160734″]

Wie dacht dat hij nu zijn beste tekentalent most bovenhalen om een animefiguur op het scherm te zetten, zit bij DrawWiz aan het verkeerde adres. Het ‘wiz(ard)’-gedeelte verwijst namelijk naar het simpele klikwerk dat is vereist om zo’n figuur samen te stellen. Inderdaad, samen te stellen, want je klikt als het ware een geschikt personage in elkaar door de bijhorende componenten uit een grafische bibliotheek aan te klikken.

Zo zijn er kant-en-klare bibliotheken voor onder meer het haar, de wenkbrauwen, de neus, de ogen, de gezichtsvorm, de bril, de kledij, de achtergrond en zelfs een aantal tekstballonnen. Waarin je overigens ook eigen tekst kan invoeren.

Heb je eenmaal je droomfiguur bij elkaar geklikt, dan kun je die met een druk op de knop in het png-formaat opslaan en die bijvoorbeeld inzetten als avatar. Toch nog een kanttekening: vooralsnog is DrawWiz beperkt tot figuren van het vrouwelijke geslacht. Het is maar dat je het weet.

DrawWiz is overigens ook draagbaar, én beschikbaar als apk-pakket voor Android-platforms.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business