Nieuws

Alienware boost je laptop met externe grafische kaart

Alienware brengt de Amplifier op de markt. Een uit de kluiten gewassen dock voor je grafische kaart waarmee elke gaminglaptop een flinke duw in de rug krijgt.

Alienware brengt een zogenaamde graphics amplifier op de markt, met de toepasselijke naam Amplifier: een stevige shell waarin je grafische kaart huist.

Het dock biedt plaats aan eender welke desktop-GPU tot 375 watt. Als je die erin hebt geplaatst, kan je het dock netjes op je bureau zetten, via een kabeltje verbinden met je gaminglaptop en voilà: je hebt een laptop die draait op een volwaardige desktop-GPU, en niet de mobiele versie die het toestel zelf aan boord heeft.

Daarenboven heeft de Amplifier nog vier USB-poorten, zodat je de doos kan gebruiken als docking station voor je toetsenbord, muis, monitor en meer. En uiteraard kan je dat typische verlichte Alienware-logo aan de voorkant van kleur veranderen.

Heb je terwijl je dit las je portefeuille al opgevist, dan moeten we je misschien alsnog teleurstellen. Er zit namelijk één behoorlijk gigantisch nadeel aan dit verder fantastische toestel: de PCI-Express-kabel die je nodig hebt om de Amplifier aan je laptop te verbinden, is een eigen model van Alienware. Je raadt het al: alleen eigenaars van een nieuwe Alienware-laptop – op dit moment alleen nog maar de Alienware 13 – kunnen het dock aansluiten. Wie een gaminglaptop van een ander merk heeft, of zelfs een ouder model van Alienware, kan de doos niet gebruiken.

Ergens houdt dat natuurlijk steek; Dell probeert een extra argument neer te zetten waarom gamers voor hun Alienware-lijn moeten kiezen. Hopelijk voor wie daar geen zin in heeft besluit het merk later nog dat de Amplifier als alleenstaand product – met standaardaansluiting – ook bestaansrecht heeft.

De Alienware Amplifier is vanaf vandaag beschikbaar voor preorders in de VS en Groot-Brittannië, voor 299 dollar zonder grafische kaart. Wanneer het toestel ook bij ons beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business