Nieuws

Google Fit is concurrent voor Apples Healthkit

Google heeft met gezondheidsplatform Fit een antwoord op Apples Healthkit. De app kan overweg met alle Android Wear, maar ook apparaten en apps van derden. Google Fit verzamelt al je fitnessgegevens op één locatie.

Google heeft een antwoord op Apples Healthkit. Vandaag lanceert de techgigant de Google Fit-app voor Android.

Het is hetzelfde als bij de Healthkit, een app om je gezondheidsdoelen en sportactiviteiten op een centrale plek te verzamelen. Op die manier zijn de gegevens aan elkaar te koppelen en makkelijk bij te houden.

[related_article id=”158256″]

Wanneer Google Fit gebruikt wordt als standalone gezondheidsmonitor houdt de app bij hoeveel je wandelt, hardloopt en fietst. Dit doet het automatisch met sensoren die reeds in je smartphone zitten. Daarbij kun je fitnessdoelen stellen, op basis van de duur van je activiteit of hoeveel stappen je wil zetten.

Fit houdt je de hele dag op de hoogte van je voortgang. “Het is een geweldig hulpmiddel om te ontdekken hoe actief je bent”, schrijft Android-productmanager Sabrina Ellis in een blogpost. “Je kunt regelmatig checken hoe ver je bent bij het halen van je doelen.”

Apps van derden
Daarnaast is het mogelijk met apparaten en apps van derden toegang te krijgen tot Google Fit om gezondheidsgegevens in te voeren. Denk hierbij onder meer aan de populaire apps Strava, Withings, Runtastic, Runkeeper en Noom Coach.

“Je hoeft niet langer in de ene app je gewicht bij te houden, terwijl je in een andere app vastlegt welke afstanden je rent. Met Google Fit heb je al deze fitnessgegevens verzameld op dezelfde plek”, zegt Ellis. Op basis daarvan ontvang je prestatiegebaseerde aanbevelingen voor activiteitsdoelen.

De vraag is of Google Fit de startproblemen kan vermijden die Apples Healthkit kende bij de uitrol van iOS 8. Dat heeft er alle schijn van, want de app is vanaf de start overweg met alle beschikbare Android Wear-apparaten. 

Gezondheidsprofiel
Het is mogelijk om je gezondheidsprofiel ook via internet of een tablet te bekijken. Vooral dat laatste is een uitkomst wanneer je in de sportschool op de loopband staat. Je kunt dan live updates krijgen over je voortgang. En tussendoor kun je mooi een filmpje kijken of een boek lezen om de tijd door te komen.

Google Fit is gratis te downloaden in de Play Store. De app draait op apparaten met Android 4.0 Ice Cream Sandwich of hoger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business