Nieuws

Europa simuleert hele dag cyberaanvallen

Europa voert vandaag de grootste cybersecurity-oefening ooit uit om te kijken of de landen opgewassen zijn tegen de huidige bedreigingen.

Meer dan 200 organisaties en 400 cybersecurityspecialisten uit 29 Europese landen testen vandaag hoe goed ze opgewassen zijn tegen cyberaanvallen tijdens een simulatie doorheen de hele dag.

De simulatie wordt georganiseerd door het European Network and Information Security Agency (ENISA) en kent deelnemers uit de publieke en private sector, waaronder beveiligingsfirma’s, nationale Computer Emergency Response Teams, overheden, telecom- en energiebedrijven, financiële instellingen en internetprovicers. Ze stellen hun infrastructuur bloot aan levensechte simulaties van cyberaanvallen op grote schaal, om hun infrastructuur en procedures te testen.

[related_article id=”161920″]

De oefening krijgt de naam Cyber Europe en wordt elke twee jaar uitgevoerd. De editie van dit jaar is de grootste simulatie in Europa tot nog toe. Er zullen in totaal meer dan 2.000 individuele incidenten plaatsvinden, waaronder DDoS-aanvallen op online diensten, vandalisme van websites, het ontfutselen van gevoelige informatie en aanvallen op kritieke infrastructuren. De simulatie wordt uitgevoerd vanuit verschillende locaties in Europa, maar gecoördineerd vanaf één locatie.

Er wordt ook getest hoe goed de Europese landen kunnen samenwerken in geval van een uitgebreide cyberaanval. “Cyberaanvallen nemen elke dag in volume toe en worden steeds verfijnder. Ze kunnen niet worden bestreden als landen indivudeel werken of maar een handvol onder hen samenwerken,” zegt eurcommissaris Neelie Kroes in een persbericht. “Alleen dit soort gezamelijke inspanningen kan onze economie en samenleving vandaag beschermen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business