Nieuws

Nieuwe Google Calendar automatiseert je agenda

De nieuwe Google Calendar-app krijgt het Material Design van Android Lollipop aangemeten, en beschikt over een aantal nieuwe features.

Sinds de introductie van Android Lollipop, is Google het Material Design doorheen al zijn apps en diensten aan het doorvoeren. Nu heeft ook agenda-app Calendar een facelift gekregen, aangevuld met een aantal nieuwe functies.

Met de nieuwe Calendar-app hoopt Google het beheer van je agenda te vereenvoudigen, net zoals het dat heeft geprobeerd voor e-mail met de recent gelanceerde Inbox-app. “De app is ontworpen om een behulpzame assistent te zijn, zodat je minder tijd spendeert aan het beheren en indelen van je dag,” klinkt het in een blogpost. De app beschikt daarom over enkele nieuwe features om het aanmaken van afspraken sneller te laten verlopen.

Zo kan de app voortaan met Gmail communiceren en automatisch gebeurtenissen aanmaken op basis van reisboekingen, hotelreservaties of ticketaankopen in je inbox. De belangrijkste informatie wordt uit de e-mail gefilterd en aan de agenda toegevoegd. Krijg je een e-mail met een update, dan wordt ook de informatie in Calendar aangepast. Moet je toch nog handmatig een afspraak aanmaken, dan geeft de app voortaan suggesties voor contacten, plaatsen en gebeurtenissen terwijl je typt, op basis van eerdere interacties.

De Calendar-app heeft een nieuw Schedule-overzicht gekregen, dat een overzicht biedt van je afspraken in een aangenaam jasje dat wordt aangekleed met foto’s, kaarten en illustraties. Dat geeft vooral een esthetische meerwaarde, maar moet het volgens Google ook eenvoudiger maken om met één blik te zien wat je volgende afspraak is.

De nieuwe Calendar-app is onmiddellijk beschikbaar op toestellen die draaien op Android 5.0 Lollipop, en wordt over de komende weken beschikbaar gemaakt als download uit de Play Store voor toestellen die draaien op Android 4.1 of hoger. Een versie voor de iPhone is in de maak, maar een lanceringsdatum is nog niet bekend.

[related_article id=”158901″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business