Nieuws

Speel honderden spelklassiekers gratis in je browser

Het Internet Archive maakt een enorme collectie arcadegames speelbaar in je browser. Een fascinerend stukje geschiedenis.

Wie nog goede herinneringen heeft aan de arcade-spellen van vroeger zal blij zijn met het nieuwste initiatief van het Internet Archive. De Internet Arcade maakt honderden titels gratis speelbaar in je browser.

Van Super Pac-Man en Street Fighter II tot obscure titels als Sky Kid en The Three Stooges: Internet Arcade verzamelde grofweg 900 spelletjes uit de jaren ’70 tot ’90. Het Internet Archive, dat zich specialiseert in het archiveren en bewaren van allerlei soorten digitale content, waagde zich eerder ook al aan spellen met de Console Living Room, waar je een brede verzameling spellen uit de jaren ’80 kan terugvinden.

[related_article id=”160734″]

De ervaring is natuurlijk niet helemaal te vergelijken met het spelen op zo’n oude arcade-machine – een aantal spellen laten zich niet zonder meer vertalen naar moderne controls en programmeur Jason Scott geeft toe dat er hier en daar nog bugs en schalingsproblemen te vinden zijn. Desalniettemin hoopt Scott dat het project uiteindelijk meer zal worden dan tijdverdrijf, en dat een klein percentage mensen dit materiaal zal kunnen gebruiken voor onderzoek en om de omliggende tijdsgeest beter te kunnen kaderen.

Laat dat in geen geval de pret van deze fascinerende nostalgietrip drukken: het verbeteren van high-scores is nog steeds even verslavend en je browser vreet tenminste je portemonnee niet leeg.

arcadegameshelpinternet archivenieuwsnostalgieontspanningspellentip

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals