Nieuws

Samsung ontwikkelt 5,9 inch 4K-amoledscherm

Het nieuwe Ultra HD-scherm kan net op tijd klaar zijn voor de volgende Galaxy Note van Samsung.

Samsung is naar verluidt bezig met een nieuw Ultra HD-scherm. En als het klopt wat er in de wandelgangen rondzingt, is dat scherm precies op tijd af voor de Galaxy Note 5 die volgend jaar verschijnt.

Het scherm wordt 5,9 inch groot en heeft een Ultra HD Super Amoled-display met meer dan 700 pixels per inch (ppi). Dit weet Phone Arena te melden na een tip van een medewerker. Een dergelijk toestel biedt een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels.

[related_article id=”161563″]

Galaxy Note 5
Het gerucht gaat dat Samsung in augustus met massaproductie van de schermen begint. Dat betekent dat ze op tijd klaar zouden moeten zijn voor de nieuwe Galaxy Note, die hoogstwaarschijnlijk vroeg in het najaar verschijnt.

Ter vergelijking: de Galaxy Note 4 biedt een 5,7-inchscherm  met een Quad HD Super Amoleddisplay en een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels.

Het is slechts een tip van een onbekende bron. Maar tijdens Samsungs analistenevent in november 2013, onthulde het bedrijf dat het bezig was met Ultra HD-schermen met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels voor 2015.

Is het verschil wel zichtbaar?
Eén vraag blijft onbeantwoord over deze hoge-resolutieschermen voor smartphones. Maken ze echt een verschil? Experts zeggen dat het menselijke oog slechts zoveel pixels kan waarnemen. Daniel Gleeson, senior analist bij IHS, stelt dat wanneer je ongeveer dertig centimeter van het object verwijderd bent “een perfect en gezond menselijk oog in staat is om 446 pixels per inch te zien.”

In mei kwam het nieuws naar buiten dat concurrent LG Electronics bezig is met een smartphonescherm met 600 ppi. En misschien zelfs 700 ppi, zo meldt Phone Arena nog.

Dus terwijl schermmakers elkaar constant proberen af te troeven met hogere en hogere resoluties, bestaat de kans dat de gemiddelde persoon de betere details helemaal niet opmerkt. We zullen erachter komen wanneer Samsung en LG volgend jaar daadwerkelijk hun schermen met 3.840 bij 2.160 pixels op de markt brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business