Nieuws

Lumia 535 is eerste Nokia-loze Lumia

Microsoft heeft de allereerste Lumia zonder Nokia-merknaam onthuld. De Lumia 535 is bedoeld voor beginners en ontwikkelingsmarkten.

De Lumia 535 heeft een scherm van vijf inch groot en een 5-megapixelcamera aan de voorkant voor selfies. Het prijskaartje zal rond de 110 euro liggen, exclusief belastingen. Eerder dit jaar bracht Microsoft al de Lumia 530 uit, die nog iets goedkoper is.

Alle sporen van de Nokia-merknaam zijn vervangen door het Microsoft-logo, ook op de achterplaat staat die naam nu prominent. Buiten dat lijkt de telefoon nog altijd heel sterk op andere Lumia-apparaten als de 530 en 635.

[related_article id=”161452″]

De nieuwe smartphone zal draaien op Windows Phone 8.1 en de Lumia Denim-firmware. Op de nieuwe Lumia Conversations-blog (het voormalige Nokia Conversations) maakt Microsoft duidelijk wat dat precies betekent: de Action Center-notificatiehub wordt zo beschikbaar, alsook Word Flow, Live Folders en de digitale assistent Cortana.

Geen 4G, geen draadloos opladen
Het scherm van de Lumia 535 heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels (220 ppi), 1 GB RAM-geheugen, 8 GB opslaggeheugen en ondersteuning voor microSD-kaartjes (tot 128 GB). Onder de motorkap zit een Snapdragon-quadcorechip van 1,2 GHz. De batterij heeft een vermogen van 1905 mAh en kan door de gebruiker vervangen worden. Ondersteuning voor 4G of draadloos opladen, zoals dat wel op de Lumia 730 zit, ontbreekt bij de 535.

De Lumia zal nog deze maand op de markt komen, al heeft Microsoft nog niet gezegd waar precies. India en de Aziatische markten zullen waarschijnlijk van een versie met twee simslots voorzien worden. 

Concurreren met Android One
Met deze features maakt de Lumia 535 misschien niet geweldig veel indruk op westerse smartphonegebruikers. Ook qua prijs duiken sommige Android-concurrenten nog lager. Toch geeft de 535 Microsoft vooral munitie om beter de concurrentie aan te gaan met Android One-toestellen van Indische fabrikanten als Karbonn en Micromax en dat vooral in ontwikkelingsmarkten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business