Nieuws

YouTube lanceert Spotify-alternatief Music Key

De langverwachte muziekdienst van YouTube is eindelijk een feit. Music Key bindt de strijd aan met andere streamingdiensten, zoals Spotify.

YouTube lanceert Music Key, een nieuwe maandelijkse muziekabonnementsdienst zonder reclame voor 9,99 dollar per maand. Europrijzen zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk moet je gewoon het dollarteken in een euroteken veranderen. Voorlopig is Music Key alleen te gebruiken via een uitnodiging.

Naast YouTube-muziekvideo"s biedt Music Key ook een abonnement op Google Play Music, waarop meer dan 30 miljoen nummers en afspeellijsten staan. De komende dagen moet het mogelijk zijn om officiële YouTube-muziekvideo"s direct vanuit de Google Play Music-app te zien. De dienst kan ook muziek op de achtergrond afspelen terwijl je scherm van je toestel vergrendeld is of terwijl je een andere app start. Je kunt ook specifieke video"s selecteren om deze offline af te spelen, zodat je deze kunt zien en horen zonder internetverbinding.

[related_article id=”160734″]

"Dankzij jouw muziekvideo"s, remixen, covers, et cetera is YouTube de grootste muziekdienst ter wereld," aldus het YouTube-muziekteam in een blogpost. "Om van YouTube jouw perfecte muziekdienst te maken, introduceren we YouTube Music Key eerst als bètaversie voor onze grootste muziekliefhebbers en daarna is de dienst voor iedereen beschikbaar." Daarom is Music Key voorlopig alleen beschikbaar op uitnodiging. Degenen die een uitnodiging krijgen, mogen het voor een half jaar gratis uitproberen en betalen daarna slechts 7,99 euro per maand.

Ondertussen heeft YouTube ook zijn apps voor Android en iOS bijgewerkt en zijn website voorzien van een nieuwe sectie voor muziek. De sectie zal je favoriete muziekvideo"s en aanbevolen afspeellijsten bieden op basis van je interesses en wat er populair is op YouTube.

Ook kun je nu luisteren naar volledige albums op YouTube. "Als er een muzieknummer bestaat in deze wereld, kun je het waarschijnlijk vinden op YouTube," schrijft het team. "Maar tot op heden kon je volledige albums niet gemakkelijk vinden en afspelen. In de komende dagen kun je zowel de discografie van een artiest op YouTube zien en een volledig album met de officiële muziekvideo"s bekijken en kwalitatief goede nummers horen."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business