Nieuws

Flow is Samsungs antwoord op Apples Handoff

Stap over van je smartphone naar je tablet en kijk zonder problemen je film verder op het punt waar je gebleven was. Of krijg meldingen van gemiste oproepen op je televisie.

Wisselen van mobiel apparaat kan soms erg vervelend zijn. Je kunt beginnen met het kijken van een film op je smartphone, maar dan realiseer je je dat de film er beter uitziet op je tablet. Je wordt ontmoedigd door het feit dat je op dan op je tablet de juiste app moet vinden, openen en dan weer op zoek moet naar de film.

Om deze overgang soepeler te laten verlopen, hebben sommige bedrijven een systeem ontwikkeld dat gebruikers in staat stelt op verschillende apparaten naadloos verder te gaan met waar ze mee bezig zijn. Apple doet dit met Handoff, dat werkt op iOS 8-apparaten en Mac-desktops met OS X 10.10 Yosemite. Baton, gemaakt door Nextbit, doet dit op eenzelfde manier met Android-apps.

[related_article id=”160734″]

Drie opties
Nu betreedt Samsung het toneel. Op een conferentie voor ontwikkelaars heeft het een demo van Flow laten zien. Het systeem is opgedeeld in drie delen: doorzetten, overdragen en waarschuwen.

Met doorzetten kun je zonder problemen een openstaande taak doorschuiven, zoals het zoeken van de weg met Google Maps. Je kunt naadloos wisselen tussen je tablet en smartphone en vice versa. Om Flow te gebruiken moeten gebruikers het kiezen uit alle deelopties van de app. Zodra je Flow selecteert kun je het apparaat van bestemming kiezen en daar verschijnt het direct op het scherm.

Met overdragen kun je de taak later uitvoeren, ongeacht op welk apparaat. Als je een artikel aan het lezen bent op je telefoon, kun je Flow gebruiken om het stuk op te slaan op je laptop die thuis staat. Wanneer je zover bent staat het artikel op je te wachten.

Android-apparaten
De derde optie van Flow laat je notificaties van het ene apparaat op een ander apparaat zien. Een binnenkomend bericht, een gemiste oproep, een waarschuwing dat de batterij bijna leeg is of nieuwe softwareupdates. Dit alles kan weergegeven worden op zowel je smartphone als tablet en zelfs op je Samsung TV.

Ontwikkelaars kunnen aan de slag met Flow via een preview-SDK. Momenteel is hij slechts beschikbaar voor Android-apparaten van Samsung, maar het bedrijf hoopt de mogelijkheden uit te breiden voor alle apparaten van Samsung.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business