Nieuws

Intels computer- en mobiele afdeling worden één

Intel slaagt er niet in door te breken op de mobiele markt. In een poging efficiënter te werk te gaan voegt het bedrijf daarom zijn pc- en mobiele afdeling samen.

Op de server- en pc-markt blijft Intel de absolute leider, maar de verkoop van chips voor mobiele toestellen loopt niet goed. Intel probeert al geruime tijd op gelijke voet te geraken met Qualcomm, maar dat lukt hoegenaamd niet. Intels mobiele afdeling maakte bijgevolg één miljard dollar verlies in het derde kwartaal van dit jaar.

Dat verlies, hoewel ruimschoots gecompenseerd door de andere afdelingen, toont aan dat het tijd is voor vernieuwing. Daarom voegt Intel al zijn computergerelateerde afdelingen nu samen. De herorganisatie begint volgend jaar, aldus woordvoerder Chuck Molloy. Tegen het einde van het eerste kwartaal moet alles rond zijn.

[related_article id=”161563″]

Grenzen vervagen
De nieuwe Client Computing Group zal uiteindelijk bestaan uit de huidige PC Client Group en de Mobile en Communications Group, waar naast processors ook modems toe behoren. Intel hoopt dat de zet zal leiden tot betere communicatie tussen de afdelingen, net als hogere efficiëntie. De structurele veranderingen zijn erg logisch, in het licht van de evolutie van de telefonie en vooral de tabletmarkt. Niet in het minst met dank aan Intel en Core M vervaagt de grens tussen laptop, hybrid en tablet steeds meer.

Of de hogere efficiëntie zal leiden tot meer verkoop blijft afwachten. Hoewel Intels chips kwalitatief erg goed zijn, blijft Qualcomm goedkoper. Toch heeft het bedrijf al een voetje achter de deur. Zo heeft de Samsung Galaxy Alpha Intel inside in de vorm van de XMM7260 LTE-chip en kreeg ook de VS-versie van de Tab S een Intelchip mee.

Agressief
De verkoopmethodes van het bedrijf zijn in ieder geval erg agressief. Intel wilde tegen het einde van dit jaar mobiele chips in 40 miljoen tablets plaatsen, en dankzij subsidies, waar de gigant financieel wel z’n broek aan scheurt, lijkt dat te lukken. Hoe de toekomst er zal uitzien is moeilijk te voorspellen, maar de zet toont één ding met zekerheid aan: Intel is lang niet van plan de mobiele markt op te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business