Nieuws

Microsoft toont testversie van Identity Manager

Microsoft pakt zijn identiteitsmanager opnieuw aan en biedt een preview aan voor iedereen die de nieuwste versie wil testen.

Microsoft heeft een nieuwe publieke testversie uitgebracht van zijn zakelijke veiligheidsproduct dat voorheen bekendstond als Forefront Identity Manager. Tegenwoordig heet de dienst Microsoft Identity Manager.

De nieuwe identiteitsmanager “maakt je identiteiten klaar voor de cloud, biedt ondersteuning voor beveiliging en verbetert de adminveiligheid”, volgens een woordvoerder.

[related_article id=”161452″]

De nieuwe preview stelt systeembeheerders in staat identiteiten direct met de cloud te synchroniseren, terwijl het ook systemen op locatie ondersteunt die identiteitsinfo gebruiken en uitwisselen. Dit staat te lezen in een blogpost van Microsoft over de aankondiging van de testversie. “Klanten kunnen zich aanmelden bij een applicatie die Azure Active Directory ondersteunt door de rechten en attributen te delen.”

Wachtwoordbeheer
De identiteitsmanager biedt een aanpasbare wachtwoordbeheeroptie met meerdere authenticatiefactoren en een diepe attribuutintegratie in Active Directory. Microsoft verwerkt ook Privileged Access Management (PAM) en Just-Enough Admin (JEA) in het nieuwe framework. Hierdoor kunnen systeembeheerders de rechten voor bepaalde onderdelen terugdringen.

Gestopt met Forefront
In 2012 kondigde Microsoft aan dat het stopte met een aantal van zijn Forefront-producten, waaronder Forefront Protection 2010 for Exchange Server (FPE), Forefront Protection 2010 for SharePoint (FPSP), Forefront Security for Office Communications Server (FSOCS), Forefront Threat Management Gateway 2010 (TMG) en Forefront Threat Management Gateway Web Protection Services (TMG WPS). In 2013 kwam er ook een eind aan Forefront Unified Access Gateway.

De vorige versie – Forefront Identity Manager 2010 R2 – verscheen in juni 2012.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business