Nieuws

Beter WiFi en Smart Home in huis

[Partnerinfo] Thuis via WiFi op internet kunnen is wel zo gemakkelijk. Maar in vrijwel elk huis zijn er ook plaatsen waar het WiFi-bereik net niet goed is om bijvoorbeeld video's te streamen.

Thuis via WiFi op internet kunnen is wel zo gemakkelijk. Maar in vrijwel elk huis zijn er ook plaatsen waar het WiFi-bereik net niet goed is en de doorvoersnelheid net niet hoog genoeg is om bijvoorbeeld video’s te streamen.

Gelukkig bestaan er verschillende methodes om het bereik van het netwerk eenvoudig uit te breiden. Denk hierbij vooral aan WiFi-repeaters en powerline-producten eventueel in combinatie met WiFi. Een WiFi-repeater zoals de FRITZ!WLAN 300E, 310 of 450E pakt het WiFi-signaal van de router op en versterkt het.

Hiervoor plaats je de repeater in een gewoon stopcontact en maakt hij zelf verbinding met het netwerk als je de WPS toets indrukt op de repeater en de router.

Een andere manier om het bereik van het netwerk eenvoudig uit te breiden bieden powerline-producten in combinatie met WiFi. Hierbij wordt een powerline-toestel via een netwerkkabel aangesloten op de router en in een stopcontact geplaatst. Deze stuurt het signaal vervolgens via het stroomnetwerk met snelheden tot 1200 Mbit/s naar een ander op het stroomnetwerk aangesloten powerline met WiFi-toestel. Afhankelijk van de gebruikte powerline-producten kunnen aan het tweede toestel computers, printers, tablets etc. worden aangesloten via de netwerkkabel en/of het WiFi netwerk.

De FRITZ!Powerline 540E WLAN SET biedt niet alleen twee netwerkkabelaansluitingen maar bovendien WiFi N tot 300 Mbit/s. De FRITZ!Powerline 546E WLAN heeft zelfs een ingebouwd stopcontact, zo gaat er geen stroomaansluiting verloren.

Dit intelligente stopcontact biedt bovendien Smart Home-functionaliteiten. Zo kan het aangesloten apparaat niet alleen op afstand worden in- en uitgeschakeld, maar is het ook mogelijk om het verbruik van het aangesloten apparaat te meten.

De behoefte aan hoge WiFi-doorvoersnelheden zal alleen maar blijven groeien. Met FRITZ! producten vind je altijd een oplossing om een goed bereik te waarborgen.

Kijk voor meer informatie op http://benl.avm.de/producten/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business