Nieuws

App Store kleurt rood tegen aids

Apple houdt samen met app-ontwikkelaars een grootschalige actie in de iOS App Store om geld in te zamelen samen met de aidsbestrijdende organisatie (RED).

Apple lanceert vandaag een van z’n grootste acties voor het goede doel ooit.

Naar aanleiding van wereldaidsdag op maandag 1 december lanceert het merk een grootschalige fundraiser in samenwerking met aids-organisatie (RED). Het eerste resultaat daarvan zie je meteen als je vandaag de App Store opent: een heel aantal bekende appontwikkelaars doet mee met de actie en kleurde z’n icoontje voor de komende twee weken rood. De aankoopprijs van deze apps of de kosten van een aantal specifieke in-app-aankopen worden voor de komende twee weken integraal doorgestort naar het Wereldfonds voor de bestrijding van aids in Afrika.

[related_article id=”158256″]

Bij de deelnemende apps vind je onder andere bekende spellen als Angry Birds en Clash of Clans, maar ook Apples eigen GarageBand en to-dolieveling Clear zijn van de partij. Op deze pagina in de App Store krijg je alle deelnemende applicaties te zien.

Naast de grootschalige actie in de App Store draagt Apple ook zelf nog een steentje bij: voor elke Mac, iDevice, accessoire of cadeaubon die op maandag 1 december gekocht wordt in de online Apple Store, betaalt Apple een percentage aan (RED). Wie sowieso nog kerstcadeautjes uit de Apple Store wilde aanschaffen, mag maandag 1 december dus in z’n agenda schrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business