Nieuws

Googles BYOD-app geeft vorm aan Android Work

Google wil Android beter vestigen op de zakelijke markt. Met de lancering van zijn eigen BYOD-container voor productiviteitsapps zet het een stap in de goede richting.

Google heeft een speciale versie uitgegeven van Divide, de zakelijke app die het kreeg door overname afgelopen mei.

De internetgigant wil meer voet aan de grond krijgen op de zakelijke markt. Daarom lanceert het een IT Preview-programma.

[related_article id=”158901″]

De vereiste is dat het apparaat waarop de app geïnstalleerd is lid is van bepaalde zakelijke beheerplatforms voor mobiele apparaten (MDM).

Google kocht Divide eerder dit jaar. Het geeft BYOD-gebruikers gescheiden containers voor privé- en zakelijk gebruik op dezelfde telefoon. De Divide-app is nog steeds te krijgen in de Play Store, maar Google heeft eind vorige week een aparte versie erbij gezet onder de naam Divide Productivity Review.

Chrome
De twee versies komen grotendeels overeen, zoals op het gebied van beveiligde e-mail, agenda, contacten en taken. De Productivity Review-versie maakt gebruik van Chrome in plaats van de privébrowser van Divide zelf. Gebruikers kunnen ook Docs, Sheets en Slides installeren.

“Divide Productivity Review is een complete set van apps voor je zakelijke e-mail, agenda, contacten, taken, downloads, eenvoud en security. Met de ondersteuning van je systeembeheerder is Divide Productivity Review de poort naar je bestaande zakelijke infrastructuur van Exchange/ActiveSync of Notes”, zegt Google in de Play Store.

Partners
Om Divide Productivity Review te gebruiken moeten mensen zich aanmelden bij het Android IT Preview Program. Dit werkt op uitnodiging. Het previewprogramma wordt ondersteund door Googles MDM-partners VMwares airwatch, Citrix, IBM, MobileIron, SAP en SOTI, maar ook Googles eigen App for Work.

Volgens MobileIron arriveren de nieuwe verbeteringen voor losse werk- en persoonlijke apps in 2015. Sommige klanten zullen uitgenodigd worden om de nieuwe functionaliteiten te testen en feedback te geven.

Privé en werk bestaan naast elkaar
Een van de belangrijkste nieuwe zakelijke opties in Lollipop, Googles nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem Android, is "beheerde profielen". Dit stelt gebruikers in staat om persoonlijke en werkapps naast elkaar te laten bestaan op dezelfde installatie. “Apps die geassocieerd worden met beheerde profielen verschijnen naast niet-beheerde apps in de Launcher van de gebruiker, op recente schermen en notificaties”, merkt Google op.

Deze optie is onderdeel van Android Work for Android 5.0, dat Google eerder dit jaar aankondigde. Android Work laat systeembeheerders zakelijke apps in de Play Store publiceren die alleen beschikbaar zijn voor personeel in de eigen organisatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business