Nieuws

HP lanceert flinterdunne Folio-laptops

De nieuwe Elitebooks van HP zijn de dunste zakelijke laptops op de markt. Zakelijk is hier het kernwoord, want de prijs voor dunste laptop kaapt het bedrijf niet niet weg.

15,7 millimeter: meer plaats heeft HP niet nodig om de nieuwe 12,6 inch EliteBook Folio-lijn van ingewanden te voorzien. De EliteBook 1020 en de 1020 SE zijn flinterdun, en allebei wegen ze slechts 1 kg.

Het ultradunne design is te danken aan Intels Core M-processor. Die nieuwe chip, een eerste telg van de Broadwell-architectuur, is een stuk efficiënter dan zijn voorgangers en dat vertaalt zich in een ventilatorloos design. Stil dus, maar ook slank. Core M komt op papier bovendien de batterijduur ten goede. HP claimt dat de nieuwe laptops tot negen uur meegaan.

Niet de dunste
In een persbericht claimt HP dan ook de dunste zakelijke laptop ter wereld te hebben uitgebracht. Een wilde claim, die enkel technisch correct is. 15,7 millimeter is immers erg dun, maar 12,7 millimeter is dunner en laat dat nu net de dikte van Lenovo’s Yoga 3 Pro zijn. De Yoga 3 Pro is echter in de eerste plaats op consumenten gericht, terwijl de EliteBook 1020 en 1020 SE als echte zakenlaptops geprofileerd worden.

Dat vertaalt zich in een heleboel professionele toevoegingen die je niet in een consumentenlaptop vindt, zoals vPro-technologie en Enterprise-class beveiliging. Bovendien zijn de EliteBooks erg robuust. HP maakt zich sterk dat de toestellen militaire testen kunnen doorstaan zoals vallen, vochtigheid, hoge druk en extreme temperaturen. Of dat klopt hopen we zo snel mogelijk met eigen ogen te zien.

QHD-scherm
Beide nieuwe Elitebooks hebben een QHD-scherm (2560 x 1440) en een nieuw soort toetsenbord dat nog beter zou zijn dan het oude. In de praktijk lijkt het te gaan om de logische volgende generatie EliteBook. Dankzij Core M zullen de 1020 en 1020 SE niet de laatste laptops zijn met de slanke vorm.

Zoek je een slanke laptop met een volledige professionele uitrusting aan boord, dan lijkt de EliteBook 1020 vanaf februari 2015 een goede optie. De SE volgt een maand later.

Adviesprijzen voor beide toestellen wil HP nog niet kwijt. Geüpdatete versies van de andere EliteBooks liggen vanaf januari in de rekken.

Is het pure zakelijke geen essentie, maar mag het wel dun zijn, staar je dan niet blind op de claim ‘dunste zakelijke laptop ter wereld. De Yoga 3 Pro presteert even goed op onze benchmarks als een klassieke EliteBook 840 en in de nabije toekomst kunnen we hoogstwaarschijnlijk nog een heleboel alternatieven verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business