Nieuws

Google lanceert stilletjes Android Lollipop 5.0.1

Een eerste update voor Lollipop moet voor Nexus 7-gebruikers een probleem verhelpen bij het kijken van video's en filmpjes.

Na een niet bepaald soepele lancering van Android Lollipop drie weken geleden, begint Google nu aan een proces om Lollipop 5.0.1 beschikbaar te maken.

De Androidmaker heeft stilletjes zijn fabrieksimagespagina aangepast om een 5.0.1-build te onthullen voor de Nexus 7, Nexus 9 en Nexus 10. 

[related_article id=”158901″]

Het installeren van deze images vereist dat je je apparaat flasht om het te updaten. Gebruikersgegevens worden niet meegenomen in het proces. Dus als je geen back-up maakt die je later terugzet, ben je al je data kwijt.

Problemen verholpen
Tot de wijzigingen in deze versie behoren onder meer het beschikbaar maken van meer geheugen voor het kijken van video"s op de Nexus 7. Dit verhelpt de bekende foutmelding: "There was a problem while playing the video. Touch to retry". Gebruikers hebben al laten weten dat de update inderdaad werkt.

Een ander probleem dat is opgelost in deze release is het voorkomen dat het toestel per ongeluk teruggezet wordt naar de fabrieksinstellingen bij apparaten die ingesteld zijn om zichzelf te wissen na een bepaald aantal mislukte toegangspogingen. Lollipop telt wachtwoorden en patronen met minder dan vier elementen niet langer als pogingen om toegang te krijgen tot het apparaat.

Een woordvoerder van Google laat weten dat de resetbug niet vaak voorkwam. 

Play Store
Lollipop heeft de massa van Androidgebruikers nog niet bereikt. In de laatste statistieken van Google over welke versies van Android gebruikt worden om toegang te krijgen tot de Play Store, komt Lollipop niet voor omdat nog te weinig smartphones hier gebruik van maken.

Volgens Google draait 34 procent van de Androidtoestellen op Android 4.4 KitKat en 49 procent draait op een versie van Jelly Bean. Nog ongeveer 9 procent zit vast op Android 2.3 Gingerbread.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business