Nieuws

YotaPhone met twee schermen beschikbaar in Benelux

De Russische YotaPhone 2 maakt zijn intrede in België en Nederland. De smartphone heeft een Full HD amoledscherm aan de voorkant en een e-inkscherm aan de achterkant.

Al eerder bracht het Russische Yota Devices een smartphone met twee schermen op de markt, maar die was nog niet in de Benelux verkrijgbaar. Sinds deze maand is de Yotaphone 2 ook in België en Nederland beschikbaar.

De Yotaphone 2 beschikt over een 5 inch 1080p amoledscherm en aan de achterkant een 4,7 inch 960 x 540 e-inkscherm. Het e-inkscherm van de YotaPhone is volledig capacitief, wat betekent dat je ermee kunt communiceren voor taken zoals webbrowsen of het beantwoorden van tekstberichten. Maar dat kun je vanzelfsprekend beter op het "gewone" scherm doen, het e-inkscherm is vooral bedoeld om tekst of boeken op te lezen. En dat kan ook redelijk met dit scherm. Ben je geen boek aan het lezen, dan laat de Yotaphone 2 bijvoorbeeld een klok of meldingen zien. Je kunt ook widgets zoals het weer of een kalender plaatsen.

[related_article id=”161563″]

De Yotaphone 2 draait op Android 4.4 Kitkat en heeft een Qualcomm Snapdragon 800-processor van 2,3 GHz aan boord. Verder heeft hij 2 GB werkgeheugen, 32 GB opslaggeheugen, een 8 MP- en een 2 MP-camera en een 2.550 mAh-batterij. De smartphone meet 144 x 69,5 x 8,9 mm en heeft een gewicht van 140 gram.

De Yotaphone 2 heeft een flink prijskaartje, want hij moet 699 euro kosten in Nederland en België. Dat is aan de (te) hoge kant gezien de specificaties, zoals die van de processor en de camera"s. Voor datzelfde geld kun je namelijk een prima smartphone en een losse e-reader kopen. Op zich is het concept mooi, maar schort het nu vooral aan de prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business