Nieuws

Sony opnieuw gehackt

Na de inbraak in de servers van Sony Pictures, valt nu het Playstation Network nogmaals ten prooi van hackers.

Sony werd het slachtoffer van een cyberaanval. Opnieuw. Ditmaal werden het Playstation Network en de bijhorende online winkel geviseerd.

Gamers ondervonden moeilijkheden met online gamen na een cyberaanval op zondagavond, die beide diensten offline heeft gehaald. De Playstation Store lijkt ondertussen weer te draaien als normaal, terwijl Sony de oorzaak van het probleem onderzoekt. Het is nog niet duidelijk of er gegevens van gebruikers werden gelekt.

[related_article id=”161920″]

De aanval werd op Twitter opgeëist door het anonieme hackerscollectief Lizard Squard, dat niet aan zijn proefstuk toe is. In augustus van dit jaar had Lizard Squad het Playstation Network al eens offline gehaald door een DDoS-aanval. Ook Battle.net van Blizzard viel toen ten prooi. De hackers waren er zelfs in geslaagd om het vliegtuig van een Sony-topman te laten landen door een bommelding te verspreiden via Twitter.

De aanval van dit weekend volgt kort na een inbraak in de servers van Sony’s filmstudio eind vorige maand. In totaal werden bij die hack meer dan 100 terabyte aan interne documenten en nog niet verschenen films gestolen. Er werd even gedacht dat Noord-Korea achter die aanval zou zitten, maar dat wordt door het land zelf ten stelligste ontkend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business